• P3015171 small

Seizoensoverzicht 2020

Written by Super User. Posted in Alle ritten op routeyou


POLDERRIT 1  A 75 km   A+ 86 km       B 72 km         

De Klinge - Graauw - Hengstdijk - Koewacht - Expressweg - Vrasene

Langs het Hoogeinde en het centrum van St-Gillis fietsen we via Het Kalf rechtsaf en zo richting Meerdonk verder fietsen langsheen Zandberg dwars door Graauw tot aan de Kruispolderkaai. Hier slaan we linksaf de Lange Nieuwstraat in op het einde van deze straat draaien we terug linksaf de Schapersdijk op. Voorbij het kruispunt met de baan Hulst-Walsoorden fietsen we langsheen het water van De Vogel naar Hengstdijk. Richting Zuiddorpe, Koewacht richting Meerdonk, om zo langs Vrasene terug naar huis te fietsen.

 

POLDERRIT 2   A 75 km   A+ 85 km       B 67 km        

Vrasene - Zandberg - Terhole - Koewacht – Stekene - St-Pauwels

We rijden via Vrasene en over de expresweg gaan we direct links vervolgen onze weg via de Kiedrechtse Molenstraat naar Beerweg en via de Notendijk kunnen we dwars door het dorpje Terhole fietsen, voorbij het centrum van Terhole draaien we linksaf het fietspad op en juist vóór het rond punt steken we de baan Hulst-Walsoorden over. We krijgen nu het Groot Eiland in zicht en langs de Kijkuit de Nieuwemolen en de Kloosterweg bereiken we Koewacht. Langs de Meersenstraat van Stekene gaat het richting St-Pauwels en langs het Hoogeinde naar huis.

 

POLDERRIT 3   A 77 km   A+ 85 km       B 68 km        

Koewacht - Axel - Terhole -Lamswaarde -Meerdonk - Vrasene

Voorbij het Hoogeinde slaan we links de Baarstraat in naar Kemzeke en Stekene, vóór Koewacht gaat het linksaf, de Kloosterweg brengt ons tot aan Axel. Voorbij het rond punt rechts de baan oversteken, Tweedeverkorting links inslaan Kanaalweg volgen tot aan het Groot Eiland. Hier slaan we linksaf de Achtsteverkorting in en langs de Patrijzendijk komen we aan het rond punt op de baan Hulst-Walsoorden, dat steken we over en langs de Rietstraat de Notendijk en de Molenstraat van Terhole fietsen we verder naar Lamswaarde. Vanaf hier gaat het terug richting “naar huis” de Zeildijk en de Statenboomweg brengen ons naar Meerdonk en zo verder naar Vrasene en Nieuwkerken

 

POLDERRIT 4  A 76 km   A+ 86 km       B 73 km        

Verrebroek – Doel – Paal – Walsoorden ( den beton ) – Meerdonk - Vrasene

We nemen de grote baan naar Kieldrecht, vóór het centrum van Verrebroek slaan we rechtsaf en langsheen de haven zijn we op de goede weg naar Doel. Rond de Kerncentrale, zo komen we de scheldedijk op en fietsen langheen het Verdronken land van Saefthinghe naar Paal even verder tot Walsoorden.

(voor de meeste van ons beter bekend als “den beton” ) Nu nemen we een bocht van 180° richting Lamswaarde. De Roverbergsestraat de Zeildijk en de Statenboomweg wijzen ons de weg naar Meerdonk. Wie nu nog energie te veel heeft kan die straks kwijt op de brug over de Expressweg. Over de brug effekes wachten tot iedereen er is en dan via Vrasene moe maar voldaan in groep terug van waar we gekomen zijn.

 

POLDERRIT 5   A 77 km   A+ 86 km       B 69 km        

Drie Schouwen - Absdale - Griete - Zaamslagveer -Kijkuit -De Klinge - Vrasene

Via St-Gillis fietsen we naar Drie Schouwen en nemen daar de grote baan naar Hulst.Eens de Expressweg over gaat het linksaf richting Hellestraat. We fietsen rond het Groot Eiland en zoeken camping Hellegat op gelegen aan de scheldedijk. Vandaar gaat het tegen de dijk verder naar de Griete. Hier gaan we links de Paardendijk op richting Reuzenhoek. Zaamslagveer en de Kijkuit brengen ons tot aan de grote baan Axel-Hulst, die steken we over en langs: Absdale St-Janssteen Kapellebrug De Klinge en ‘tKalf bereiken we de Expressweg. Die volgen we tot aan de oversteekbrug van Meerdonk en langs Vrasene terug naar huis.

 

POLDERRIT 6   A 76 km   A+ 84 km       B 68 km        

St-Pauwels - Klein-Sinaai - Langelede -Westdorpe - Zuiddorpe - Koewacht - Kemzeke

Langs de Hoogstraat rijden we naar St-Pauwels en Stekene. Via de Wildernis tot aan de Expressweg, die blijven we volgen tot aan de Langelede en enkele kilometers verder fietsen we naar het kanaal Gent Terneuzen We fietsen verder langheen het kanaal   tot aan de “Gemeenschappelijke Weg“   richting   Zuiddorpe. Via de Nieuwemolen bereiken we de Koewacht en langs Nieuwdorp den Heikant van Stekene en de “’twist-kapellekes” van Kemzeke komen we langs de Hoogstraat terug naar huis.